Продукти:
• 1 глава карфиол
• 250 г печурки
• 300 мл кисело мляко
• 2 с.л. майонеза
• 4 с.л. коняк
• 2 скилидки чесън
• 4 с.л. лимонов сок
• 2 ч.л. доматено пюре
• 200 г пушено пилешко месо
• 6 с.л. фъстъци
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички и го сваряваме в подсолена вода. Гъбите нарязваме на резенчета, сваряваме, отцеждаме и поръсваме с лимоновия сок.
Смесваме подправките с киселото мляко, майонезата, коняка и останалия лимонов сок. Прибавяме гъбите и карфиола и размесваме.
Гарнираме салатата с фино нарязано пилешко месо и фъстъците, изпържени без мазнина.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...