Продукти:
• 6 твърди домата
• 3 твърдо сварени яйца
• 100 г сметана
• 1 парче лук
• малко копър
• оцет, захар, сол
Начин на приготвяне:
Потапяме доматите за малко във вряща вода, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета. Прибавяме нарязаните на кубчета яйца и леко разбъркваме.
Прехвърляме сместа в широка чиния за сервиране и заливаме със сметаната, която сме разбили с оцет, захар и сол на вкус. Отгоре поръсваме със ситно нарязани лук и копър.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...