Продукти:
• 1 връзка зелен лук
• 1-2 краставици
• 2-3 домата
• 2 печени чушки
• 2 люти чушлета
• 2 твърдо сварени яйца
• 100 г маслини
• 1 к.ч. майонеза
• 50 г настърган кашкавал
• 1-2 с.л. олио
• 1-2 с.л. лимонов сок
• магданоз, копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците като за салата, подправяме с олио, лимонов сок и сол, прибавяме майонезата и разбъркваме.
Прехвърляме салатата в широка чиния за сервиране, поръсваме с настъргания кашкавал и украсяваме с обезкостените маслини и резенчета от твърдо сварените яйца.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...