Кулинарни рецепти » Салата Асорти

 Салата Асорти

Продукти:

• 750 г картофи
• 1 глава лук
• 250 мл зеленчуков бульон
• 7 с. л. бял винен оцет
• 200 сварен зрял боб
• 3 стръка зелен лук или 1 стрък праз
• 1/2 малка зелена салата
• 250 г домати
• 10 изчистени от костилките маслини
• 4 с. л. олио
• 3 скилидки чесън
• магданоз,
• настърганата кора от половин лимон
• 1 щипка захар
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите. Главата лук нарязваме и сваряваме в зеленчуковия бульон и 4 с. л. оцет, подправяме със сол и черен пипер.

Нарязваме обелените картофи на филийки и ги пускаме в бульона. Сипваме и сварения боб. Разбъркваме и отстраняваме от огъня. Изчакваме сместа да изстине и отцеждаме.

Зеления лук нарязваме на пръстенчета, салатата - на лентички, доматите - на осминки, маслините - на половинки и смесваме с картофите и боба.

Чесъна счукваме и разбъркваме с останалия оцет, сол, захар, нарязания магданоз и настърганата лимонова кора. С така приготвения сос заливаме салатата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало