Кулинарни рецепти » Манастирска салата

 Манастирска салата

Продукти:

· 6-7 червени пиперки
· 1 малък патладжан
· 1 малка краставица
· 2-3 домата
· 3-4 скилидки чесън
· 1/2 к.ч. олио
· 2 с.л. оцет
· 1 с.л. ситно нарязан магданоз
· 1 с.л. ситно нарязан копър
· сол

Начин на приготвяне:

Опичаме патладжаните и ги обелваме. Опичаме пиперките, обелваме ги и отстраняваме дръжките и семената. Посоляваме ги от вътрешната страна и ги заливаме с оцет и олио.

Обелваме краставицата, нарязваме я на малки кубчета, посоляваме и я смесваме с част от ситно нарязаните копър и магданоз. Пълним 4 от пиперките с тази смес и ги разпределяме в чиниите за сервиране.

Останалите пиперки заедно с опечените патладжани счукваме в дървено хаванче. Прибавяме счукания чесън, част от доматите, нарязани на ситно, ситно нарязани магданоз и копър, оцет, олио и сол на вкус.

Разбъркваме и разпределяме сместа в чинийките с пълнените пиперки. Украсяваме салатата с останалите домати, нарязани на кръгчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало