Кулинарни рецепти » Доматена салата по египетски

 Доматена салата по египетски

Продукти:

· 4-5 големи домата
· 1 голяма глава лук
· 1 равна с.л. червен пипер
· 200 г шам-фъстък
· сол

Начин на приготвяне:

Обелваме доматите, почистваме ги от семената, нарязваме ги на парченца и ги смесваме със ситно нарязания лук.

Почистваме шам-фъстъка от черупките, счукваме го и го прибавяме към доматите заедно с червения пипер и сол на вкус. Разбъркваме салатата и я оставяме да престои десетина минути.

След това изсипваме в салатиера, украсяваме по избор и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало