Продукти:
· 1 голяма маруля
· 1 зелена чушка
· 2 домата
· 15-20 маслини
· 100 г сирене
· 3 с.л. прясно изцеден лимонов сок
· 1 с.л. зехтин /или олио/
· 1 с.л. ситно нарязан пресен риган / или 1 ч.л. сушен/
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме марулята на едри парчета. Прибавяме доматите, нарязани на резени, нарязаната на ивици пиперка, почистените от костилките маслини и сиренето, нарязано на кубчета.
Смесваме лимоновия сок със зехтина и подправките и заливаме салатата с получената смес, като разбъркваме много внимателно, за да не се намачкат зеленчуците.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...