Продукти:
· 1 голяма маруля
· 1 зелена чушка
· 2 домата
· 15-20 маслини
· 100 г сирене
· 3 с.л. прясно изцеден лимонов сок
· 1 с.л. зехтин /или олио/
· 1 с.л. ситно нарязан пресен риган / или 1 ч.л. сушен/
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме марулята на едри парчета. Прибавяме доматите, нарязани на резени, нарязаната на ивици пиперка, почистените от костилките маслини и сиренето, нарязано на кубчета.
Смесваме лимоновия сок със зехтина и подправките и заливаме салатата с получената смес, като разбъркваме много внимателно, за да не се намачкат зеленчуците.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...