Продукти:
· 1 голяма маруля
· 1 зелена чушка
· 2 домата
· 15-20 маслини
· 100 г сирене
· 3 с.л. прясно изцеден лимонов сок
· 1 с.л. зехтин /или олио/
· 1 с.л. ситно нарязан пресен риган / или 1 ч.л. сушен/
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме марулята на едри парчета. Прибавяме доматите, нарязани на резени, нарязаната на ивици пиперка, почистените от костилките маслини и сиренето, нарязано на кубчета.
Смесваме лимоновия сок със зехтина и подправките и заливаме салатата с получената смес, като разбъркваме много внимателно, за да не се намачкат зеленчуците.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...