Кулинарни рецепти » Брашнена халва

 Брашнена халва

Продукти:

• 500 г брашно
• 300 г краве масло
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. захар
• 1 ванилия или 1 щипка канела

Начин на приготвяне:

Разтопяваме маслото, сгорещяваме го и при непрекъснато бъркане сипваме лъжичка по лъжичка брашното. Бъркаме, докато брашното се позачерви, и отстраняваме от огъня.

Разреждаме с прясното мляко, в което сме разтворили захарта и ванилията, и връщаме на огъня. Изчакваме халвата да се запече, отнемаме тавата от огъня и я захлупваме.

Щом халвата изстине, отстраняваме капака и поръсваме с пудра захар.

Автор: Жечка Александрова

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало