Кулинарни рецепти » Сладкиш Брюкселско паве

 Сладкиш Брюкселско паве

Продукти:

• 4 яйца
• 200 г краве масло
• 200 г захар
• 150 г черен шоколад
• 1 кутия обикновени бисквити
• прясно мляко или кафе

Начин на приготвяне:

Разтопяваме леко маслото с шоколада. Прибавяме захарта и после жълтъците, но внимаваме да не се преварят. Разбиваме белтъците на сняг и ги прибавяме внимателно към останалия крем.

В съд изсипваме тънък слой от крема, после покриваме с бисквити, натопени в мляко или в кафе, и правим втори пласт крем и пак бисквити до изчерпване на продуктите.

Слагаме “павето” в хладилник за няколко часа.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало