Продукти:
• 4 яйца
• 300 г захар
• 10 с.л. разтопено краве масло
• 300 мл прясно мляко
• 3 ч.ч. брашно
• 1 каф.л. бакпулвер
• 1 с.л нескафе
• 4 с.л. кокосови стърготини
• 4 с.л. ром
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме млякото и разтопеното брашно и разбъркваме. Сипваме брашното с бакпулвера и отново разбъркваме много добре.
Разделяме сместа на две. Към едната част прибавяме половината ром и кафето, разтворено в 1 с.л. вода, а към другата - останалия ром и кокосовите стърготини.
В намаслена правоъгълна тава изсипваме първо бялата, а след това черната смес. Печем сладкиша 1 час в умерено загрята фурна. Изчакваме да изстине и го нарязваме на правоъгълни парчета.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...