Кулинарни рецепти » Мармаладов сладкиш

 Мармаладов сладкиш

Продукти:

• 300 г брашно
• 150 г захар
• 150 г краве масло
• 3 жълтъка
• настъргана лимонова кора
• 1 яйце
• сол
• мармалад за намазване
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

С брашното, захарта, маслото, жълтъците, настърганата лимонова кора и солта омесваме средно меко тесто, което оформяме на топка, покриваме с кърпа и оставяме да престои на хладно около 30 мин. Разделяме тестото на две части и от едната разточваме дебела кръгла кора с диаметър около 30 см.

Застиламе с кората дъното на тавичка със същия диаметър, която предварително сме намазали с масло. Отгоре намазваме с дебел пласт мармалад или конфитюр и изравняваме с ножа.

Останалото тесто разточваме на ленти, които полагаме като решетка върху конфитюра. С една лента опасваме сладкиша околовръст. Разбиваме яйцето и с него намазваме оформената решетка.

Печем в умерена фурна около 30 мин, докато тестото добие златист цвят. Оставяме сладкиша да се охлади и поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало