Продукти:
• 500 г брашно
• 10 г мая
• 3 яйца
• 200 г захар
• 150 г свинска мас
• сол
Начин на приготвяне:
Пресяваме половината от брашното. Размиваме маята с малко вода и я прибавяме към брашното. Омесваме тесто, което покриваме с кърпа и оставяме на топло да втаса.
След като тестото втаса, прибавяме останалото брашно, яйцата, захарта, солта и малко по малко разтопената мас, като непрекъснато месим.
От тестото оформяме плетеница, която поставяме в намаслена тавичка и оставяме да втаса. Изпичаме във фурна загрята до 200°С.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...