Кулинарни рецепти » Сладкиш с фасул и орехи

 Сладкиш с фасул и орехи

Продукти:

• 200 г зрял фасул
• 3 яйца
• 3-4 с.л. захар
• 100 г краве масло
• 2 с.л. грис
• 1 с.л. галета
• 1-2 с.л. счукани орехи или бадемови ядки
• 1 с.л. настъргана лимонова кора

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в подсолена вода. На другия ден го сваряваме в нова вода, отцеждаме и пасираме.

Разбиваме омекналото масло със захарта. Постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме един по един отделените жълтъци, а след това - пасирания фасул, гриса, счуканите ядки и настърганата лимонова кора. Накрая внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.

Разбъркваме и изсипваме в намаслена и поръсена с галетата тавичка. Заглаждаме повърхността на сладкиша и печем 30 мин в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало