Кулинарни рецепти » Сладкиш с фасул и орехи

 Сладкиш с фасул и орехи

Продукти:

• 200 г зрял фасул
• 3 яйца
• 3-4 с.л. захар
• 100 г краве масло
• 2 с.л. грис
• 1 с.л. галета
• 1-2 с.л. счукани орехи или бадемови ядки
• 1 с.л. настъргана лимонова кора

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в подсолена вода. На другия ден го сваряваме в нова вода, отцеждаме и пасираме.

Разбиваме омекналото масло със захарта. Постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме един по един отделените жълтъци, а след това - пасирания фасул, гриса, счуканите ядки и настърганата лимонова кора. Накрая внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.

Разбъркваме и изсипваме в намаслена и поръсена с галетата тавичка. Заглаждаме повърхността на сладкиша и печем 30 мин в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало