Кулинарни рецепти » Сладкиш за Бъдни вечер

 Сладкиш за Бъдни вечер

Продукти:

• 2 ч.ч. настъргани ябълки или тиква
• 1 ч.ч. грис
• 1 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. захар
• 3/4 ч.ч. мазнина
• 1 к.ч. орехови ядки
• 1/2 к.ч. стафиди
• 5-6 фурми
• 1-2 щипки канела
• 2 щипки карамфил
• 1 щипка джинджифил
• 1 щипка ванилия
• сок от лимон

Начин на приготвяне:

Объркваме гриса с брашното, а захарта с олиото, после слагаме и останалите продукти. Омесваме еластично тесто.

Изпичаме полученото тесто в подмазана и набрашнена правоъгълна тавичка. Поднасяме сладкиша, наръсвайки с ароматизирана с ванилия пудра захар.

Автор: Радина Стоева

Представяме Ви:

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало