Продукти:
• 250 г царевично брашно
• 4 яйца
• 200 г сметана
• 250 мл прясно мляко
• 20 г краве масло
• 80 г захар
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 20 г пудра захар
Начин на приготвяне:
Подслаждаме млякото с кристалната захар, кипваме го на огъня и попарваме с него пресятото царевично брашно. Бъркаме непрекъснато, докато сместа изстине. Тогава прибавяме разбитата със содата сметана и разбитите яйца. Разбъркваме добре сместа и я изсипваме в намаслена тавичка.
Печем в предварително загрята умерена фурна, докато повърхността порозовее. След това изваждаме от фурната, оставяме сладкиша да изстине, нарязваме го на правоъгълни парчета, поръсваме с пудра захар и поднасяме.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...