Кулинарни рецепти » Следобеден сладкиш

 Следобеден сладкиш

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 125 г пудра захар
• 3 яйца
• 50 г какао
• 2 с.л. кисело мляко
• 1 бакпулвер
• 1 к.ч. счукани орехови ядки
• 2 ванилии
• 120 г брашно

За глазурата:

• 120 мл прясно мляко
• 50 г какао
• 40 г захар
• 50 г краве масло

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото със захарта до побеляване. Прибавяме едно по едно яйцата, а след това – брашното, пресято с бакпулвера, какаото и накрая – счуканите орехови ядки и ванилията. Разбъркваме сместа много добре и я изсипваме в намаслена и набрашнена тавичка.

Печем сладкиша в предварително загрята умерена фурна. Изваждаме готовия сладкиш и го оставяме да изстине.

Загряваме млякото за глазурата и прибавяме маслото, какаото и захарта. Когато сместа заври, заливаме сладкиша с горещата глазура. Изчакваме глазурата да изстине и го разрязваме на малки квадратчета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало