Продукти:
• 1-2 връзки пресен лук
• 300 г телешка саздърма
• 6 яйца
• 3-4 с.л. олио
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме нарязаната саздърма и пържим още 5-6 мин. Накрая прибавяме яйцата, разбити с малко сол, и бъркаме, докато белтъците побелеят.
Внимаваме яйцата да останат сочни. Поръсваме готовото ястие с наситнен магданоз.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...