Кулинарни рецепти » Пукани чорбаджийки

 Пукани чорбаджийки

Продукти:

• 5 кг чорбаджийски чушки
• 100 г листа от целина
• 2 връзки магданоз
• 1 л оцет
• 200 г сол
• 80 мл олио
• 800 мл вода

Начин на приготвяне:

Отрязваме дръжките на чушките, измиваме ги и ги опукваме. След като изстинат, ги редим в буркани, като помежду им слагаме нарязаните на ситно магданоз и целина.

Възвираме марината от оцета, водата и солта и когато изстине, заливаме с нея чушките. Най-отгоре наливаме във всеки буркан по 1 пръст препържено олио. Затваряме херметически и съхраняваме на хладно.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало