Продукти:
• 1/2 ч.ч. брашно
• 1/2 ч.ч. грис
• 3 ч.ч. прясно мляко
• 2 жълтъка
• 10 г масло
• 1/2 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
В 1 ч.ч. врящо мляко при непрекъснато бъркане сипваме постепенно гриса, добавяме маслото и сваряваме грисена каша, която оставяме около 1 час да изстине.
От брашното, жълтъците и останалото мляко заедно със солта приготвяме рядко тесто, което разбъркваме до хомогенна маса с изстиналата грисена каша. Изпичаме палачинките от двете страни в малко тиганче. Сервираме ги топли.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...