Продукти:
• 2 к.ч. брашно
• 3 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 телешки мозък
• 1 глава лук
• 1 парченце люта чушка
• сол, черен пипер
• галета за овалване
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сваряваме мозъка и го почистваме от костичките. Загряваме мазнина, леко изпържваме мозъка и го подправяме със сол, черен пипер и ситно нарязана люта чушка. Разбъркваме добре плънката.
От брашното, яйцата, млякото и 1 щипка сол правим тестото за палачинки. Печем ги в намазнен тиган. Слагаме във всяка палачинка по малко от плънката и ги навиваме на стегнати рула.
Загряваме олиото, топваме всяка палачинка в разбитото яйце, овалваме я в галета и я изпържваме до равномерно поруменяване.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...