Кулинарни рецепти » Магданозени палачинки

 Магданозени палачинки

Продукти: (за 4-5 порции)

• 2 яйца
• 800 г брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 връзка магданоз
• 100 г настърган кашкавал
• сол
• мазнина за пържене

За плънката:

• 4-5 яйца
• 100 г сирене
• 30 г краве масло

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата с брашното и солта. Разреждаме с прясното мляко и добавяме ситно нарязания магданоз. Разбиваме, докато получим гладка смес. В намаслен тиган пържим палачинките от двете страни до зачервяване.

Разбиваме яйцата за плънката с натрошеното сирене и ги запържваме в сгорещеното масло, докато леко се стегнат. Разпределяме плънката по палачинките, навиваме ги на рула и ги нареждаме в намаслена тава. Поръсваме с кашкавал и леко запичаме във фурната. Поднасяме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало