Продукти:
• 1 ч.ч. брашно
• 1 яйце
• 1 ч.ч. прясно мляко
• сол
За плънката:
• половин кутийка пастет
• сока от 1 лимон
• 1 к.ч. извара
• 1 връзка копър
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцето с вилица, прибавяме прясното мляко и брашното с малко сол, като внимаваме да се получи гладка смес. Мажем тигана с мазнина преди да сипем от сместа. Всяка палачинка изпържваме от двете страни.
Разбиваме изварата добре и я смесваме с пастета. Прибавяме лимоновия сок и измития и ситно нарязан копър. Слагаме от така приготвената плънка в средата на всяка палачинка и навиваме на руло.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...