Продукти: (за 6 порции)
• 6 дълги пера зелен лук
• 2 яйца
• 175 г брашно
• 250 мл вода или прясно мляко
• 3 с.л. олио
• 2 с.л. мед, щипка сол
• 250 г сварен, топъл и подправен по вкус ориз за плънката
Начин на приготвяне:
В купа разбиваме яйцата с водата /млякото/. Посоляваме. Прибавяме брашното на части и бием с миксер, за да получим гладка каша. Добавяме олиото и меда.
Сгорещяваме сача. Намазваме го с олио и изсипваме в него 2 с.л. от тестото, така че да покрием равномерно дъното. Държим на огъня 30-40 сек, докато сместа хване коричка. Обръщаме катмата със шпатула и печем от другата страна около 10 сек.
Редим катмите една върху друга в затоплен съд. Пълним всяка от тях с оризова плънка, прибираме нагоре краищата и завързваме с перо зелен лук, което предварително сме бланшишрали във вряща подсолена вода за 1 мин и сме го разполовили. Сервираме бохчите топли.
Оризът може да бъде заменен от същия грамаж пълнеж от пържени бъркани яйца или задушен спанак със сирене.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...