Продукти:
• 750 г тиква
• 150 г сметана
• 200 г захар
• 50 мл коняк
За палачинките:
• 150 мл прясно мляко
• 1 к. ч. брашно
• 3 яйца
• 1 с. л. масло
• 1 с. л. олио
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
С посочените продукти приготвяме палачинките и ги подреждаме една върху друга.
Тиквата обелваме, почистваме от семките и нарязваме на ленти. Подреждаме ги в тавичка, поръсваме с част от захарта, поливаме с малко вода и изпичаме.
Сметаната разбиваме с останалата захар на твърд сняг, прибавяме изстиналата и нарязана на дребни парченца тиква и поръсваме с коняка.
Разбъркваме получената плънка внимателно и разпределяме върху всяка палачинка, която завиваме на руло. По желание можем да сервираме палачинките залети със сироп.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...