Продукти:
• 500 г грис
• 10 г сол
• 20 г хлебна мая
• 500 мл хладка вода
• 50 мл олио
• 100 г краве масло
• 3 с.л. мед
Начин на приготвяне:
Разтваряме маята с две лъжици хладка вода. Към гриса прибавяме солта и изсипваме на тънка струйка малко от водата, като бъркаме непрекъснато около 10 минути. Прибавяме маята и останалата вода. Тестото трябва да бъде течно.
В намазан с мазнина нагорещен тиган сипваме с малък черпак от сместа и пържим палачинките от двете страни.
Отделно загряваме маслото и потапяме в него една по една палачинките. Преди поднасяне ги заливаме с меда.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...