Кулинарни рецепти » Испански палачинки с извара

 Испански палачинки с извара

Продукти:

• 75 г брашно
• 50 г нишесте
• 5 яйца
• 1 щипка сол
• 75 г кристална захар
• 420 мл прясно мляко
• 2 с.л. олио
• 50 г краве масло
• 1 ч.л. ванилена захар
• настъргана кора на 1 лимон
• 300 г пълномаслена извара
• 50 г стафиди
• 1 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

В дълбок съд смесваме брашното, нишестето, 1 яйце, 1 щипка сол, 1 ч.л. захар, 50 мл вода и 300 мл мляко. Оставяме сместа за 30 минути и след това изпържваме 8 палачинки.

Отделяме белтъците от жълтъците на 2 яйца. Разбиваме на пяна жълтъците с маслото, 50 г захар, ванилената захар, сол и лимонената кора. Прибавяме към сместа първо изварата и стафидите, а след това разбитите на сняг белтъци.

С получения крем намазваме палачинките, загъваме ги на рула и ги слагаме в намаслена форма за печене. Останалите яйца и мляко разбиваме с 20 г захар и заливаме палачинките.

Печем 35 минути при 200 градуса. Поръсваме с пудрата захар и ги сервираме топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Начало