Продукти:
• 1 ч.ч. ориз
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. сметана
• 2 с.л. брашно
• 4 яйца
• сол
• 1 с.л. пудра захар
• 2 ванилии
• 1 щипка настъргана лимонена кора
• четвърт пакетче краве масло
• конфитюр от сини сливи
Начин на приготвяне:
Варим ориза в леко подсоленото мляко, докато набъбне. Оставяме го да изстине и го смесваме със сметаната, брашното, разбитите яйца, захарта, ванилията и настърганата лимонова кора. Разбъркваме добре.
От полученото тесто изпържваме палачинки в намазан с маслото и силно загрят тиган. Докато са още топли, намазваме палачинките с конфитюр и ги поднасяме, без да ги прегъваме или навиваме на руло.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...