Кулинарни рецепти » Палачинки с плънка от праз

 Палачинки с плънка от праз

Продукти: (за 5-6 порции)

• 4-5 стръка праз /само бялата част/
• 4-5 с.л. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• черен пипер, сол

За палачинките:

• 2 ч.ч. прясно мляко
• 300 г брашно
• 2 яйца
• 1-2 щипки сода бикарбонат
• 6 с.л. настърган кашкавал
• мазнина за пържене на палачинките

Начин на приготвяне:

Почистваме праза, нарязваме го на колелца, посоляваме го и го задушаваме в олиото, докато омекне. Смесваме млякото, разбитите яйца, пресятото брашно, содата за хляб и 1 щипка сол. От сместа забъркваме рядко палачинково тесто.

Загребваме от тестото с дълбока разливна лъжица и сипваме на дъното на силно сгорещено и намазано с мазнина тиганче. Изпичаме палачинките от едната страна, обръщаме ги и ги запичаме и от другата страна.

Изваждаме готовите палачинки и разпределяме върху тях задушения праз. Завиваме ги на рула и ги поръсваме с настъргания кашкавал. Поднасяме палачинките топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало