Кулинарни рецепти » Палачинки с плънка от праз

 Палачинки с плънка от праз

Продукти: (за 5-6 порции)

• 4-5 стръка праз /само бялата част/
• 4-5 с.л. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• черен пипер, сол

За палачинките:

• 2 ч.ч. прясно мляко
• 300 г брашно
• 2 яйца
• 1-2 щипки сода бикарбонат
• 6 с.л. настърган кашкавал
• мазнина за пържене на палачинките

Начин на приготвяне:

Почистваме праза, нарязваме го на колелца, посоляваме го и го задушаваме в олиото, докато омекне. Смесваме млякото, разбитите яйца, пресятото брашно, содата за хляб и 1 щипка сол. От сместа забъркваме рядко палачинково тесто.

Загребваме от тестото с дълбока разливна лъжица и сипваме на дъното на силно сгорещено и намазано с мазнина тиганче. Изпичаме палачинките от едната страна, обръщаме ги и ги запичаме и от другата страна.

Изваждаме готовите палачинки и разпределяме върху тях задушения праз. Завиваме ги на рула и ги поръсваме с настъргания кашкавал. Поднасяме палачинките топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Начало