Продукти:
• 400 г гъби
• 200 г кашкавал
• 200 г сметана
• 100 г брашно
• 3 яйца
• 100 г масло
• 1 лимон
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 с. л. ситно нарязан магданоз
• 1 с. л. джоджен
• 1 к. ч. олио
• сол
Начин на приготвяне:
От брашното, яйцата, част от сметаната и малко вода приготвяме не много рядка смес. Правим палачинки – по 2 за порция, като внимаваме да не са много тънки.
Гъбите нарязваме на дребно и ги задушаваме в сгорещеното масло заедно с настърганите лук и моркови. Посоляваме и поръсваме с наситнения джоджен.
Част от получената смес разстиламе в средата на всяка палачинка и поръсваме с настърган кашкавал. Прегъваме на две и отново поръсваме с кашкавал.
Останалата гъбена смес смиламе с миксер и подправяме лимоновия сок и магданоза.
В подходящ за печене съд нареждаме палачинките, заливаме със соса и запичаме в умерена фурна. Поднасяме ги топли.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...