Кулинарни рецепти » Лапад с ориз

 Лапад с ориз

Продукти:

• 3-4 връзки лапад
• 1 к.ч. ориз
• 3 глави лук
• 1 връзка магданоз
• 1 връзка джоджен
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме изчистения и измит лапад на ивички и го попарваме в гореща вода. После го отцеждаме, посоляваме и оставяме да престои 1 час, след което леко го намачкваме и го сипваме в тенджерата.

Върху него сипваме наситнените лук, магданоз и джоджен, поръсваме червения пипер, наливаме олиото и разбъркваме.

Задушаваме десетина минути на тих огън, добавяме ориза, наливаме малко вода и варим до готовност. Ако е нужно, доливаме гореща вода. Поднасяме с кисело мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало