Продукти: (за 4 порции)
• 700-800 г дребни пресни картофи
• 1-2 ч.ч. прясно мляко
• 2-3 жълтъка
• четвърт пакетче краве масло
• 1/2 ч.л. червен пипер
• лимонов сок, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Остъргваме картофите и ги сваряваме в подсоленото мляко. Застройваме ги с разбитите жълтъци и лимонов сок на вкус.
Разсипваме ги в чиниите за сервиране и поливаме с маслото, което сме запържили заедно с червения пипер. Поръсваме с черен пипер и нарязан магданоз.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...