Продукти:
• 300 г сушени сини сливи
• 4-5 домата от консерва
• 1 стрък праз
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• 4-5 зърна черен пипер
• 1 с.л. захар
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Попарваме сливите в гореща вода, за да омекнат, и изваждаме костилките. Нарязваме праза на кръгчета и го задушаваме в мазнината. Щом поомекне, прибавяме сливите, наливаме малко топла и задушаваме още десетина минути на слаб огън.
Сипваме ориза и ситно нарязаните домати, поръсваме захарта и червения пипер, слагаме няколко зрънца черен пипер, посоляваме на вкус и прехвърляме сместа в тавичка. Печем в умерено загрята фурна. Поднасяме ястието студено.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...