Продукти:
• 250 г червено зеле
• 1 к.ч. заквасена сметана
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. настърган хрян
• 1 с.л. лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на ивички и го пущаме за няколко секунди в кипяща вода. После отцеждаме и изплакваме със студена вода.
Смесваме останалите продукти, прибавяме зелето и разбъркваме. Оставяме салатата да отлежи известно време и я поднасяме добре охладена.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...