Кулинарни рецепти » Ябълково-чеснова салата

 Ябълково-чеснова салата

Продукти:

• 1 главичка чесън
• 2-3 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. орехово олио
• 3-4 по-кисели ябълки
• 3 с.л. трапезна майонеза
• 2 ч.л. дижонска горчица
• прясно смлян черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистените ябълки нарязваме с кората на тънки ивички.

Бланшираме гъбите 3-4 мин в кипяща подсолена вода. Изсипваме ги върху ябълките.

Счукваме чесъна с малко сол, объркваме го с горчицата, наливаме оцета и зехтина, посоляваме със сол и черен пипер. Заливаме салатата и сервираме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало