Кулинарни рецепти » Ябълково-чеснова салата

 Ябълково-чеснова салата

Продукти:

• 1 главичка чесън
• 2-3 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. орехово олио
• 3-4 по-кисели ябълки
• 3 с.л. трапезна майонеза
• 2 ч.л. дижонска горчица
• прясно смлян черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистените ябълки нарязваме с кората на тънки ивички.

Бланшираме гъбите 3-4 мин в кипяща подсолена вода. Изсипваме ги върху ябълките.

Счукваме чесъна с малко сол, объркваме го с горчицата, наливаме оцета и зехтина, посоляваме със сол и черен пипер. Заливаме салатата и сервираме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Начало