Продукти:
• 3 твърдо сварени яйца
• 300 г картофи
• 2 стерилизирани краставички
• 4 домата
• 100 г майонеза
• 150 г зелен фасул
• 1 с.л. олио
• 2-3 скилидки чесън
• черен пипер, оцет, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме сварените картофи и ги оставяме да изстинат. След това ги нарязваме на парченца.
Нарязваме на парченца краставичките и яйцата и заедно с картофите ги смесваме със счукания чесън и майонезата, която сме разредили с малко оцет и сме поръсили със сол и черен пипер.
Подреждама салатата в салатиера и наоколо гарнираме с резенчета домати и зеления фасул, който сме сварили до омекване и сме подправили с оцет, олио, черен пипер и сол.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...