Продукти: (за 4 порции)
• 600 г калкан
• 600 г домати
• 300 г ориз
• 1 парченце целина
• 1 морков
• 1 голяма глава лук
• босилек, мащерка
• чесън, магданоз
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на малки парченца. Сваряваме бульон от главата, костите, целината, моркова, лука и босилека и го прецеждаме.
Изпържваме рибеното месо в мазнината до пожълтяване, наливаме част от мазнината, прибавяме черен пипер, счукан чесън, ситно нарязан чесън и ситно нарязаните и изпържени в олио домати и задушаваме до омекване.
Заливаме почистения, попарен и изплакнат със студена вода ориз с 500 мл рибен бульон, посоляваме и задушаваме до омекване.
Преди поднасяне оформяме купчинка от ориза в средата на блюдото, а наоколо нареждаме рибата и доматите.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...