Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг риба
• 3 глави лук
• 3-4 кисели краставички
• 4-5 домата
• 1 к.ч. олио
• 1 лимон
• 2 дафинови листа
• 10-12 зрънца черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме рибата на порции и посоляваме. Слагаме я в тенджера заедно с лука, нарязан на филийки, киселите краставички, нарязани на парченца, лимона, нарязан на колелца, обелените и настъргани домати, черния пипер и ситно нарязания магданоз.
Наливаме олиото и 1 к.ч. топла вода. Посоляваме, захлупваме и задушаваме отначало на умерен, а след това на слаб огън.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...