Кулинарни рецепти » Фрикасе – мозайка

 Фрикасе – мозайка

Продукти: (за 5 порции:)

• 600-700 г филе от риба
• 4 моркова
• 1 парче целина
• половин глава лук
• 3 с.л. олио
• 3 твърдо сварени яйца
• 1 ч.ч. бяло вино
• 3 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• 1 лимон
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме лука, целината и морковите, пущаме ги цели в 3 ч.ч. кипяща вода и ги варим, докато поомекнат. Сипваме виното, слагаме дафиновия лист, поръсваме малко настъргана кора от лимона и подправяме с черен пипер и сол.

Кипваме отново и прибавяме рибата. Варим десетина минути на тих огън. После изваждаме рибата и зарзавата, прецеждаме бульона и оставяме да се охлажда.

Нарязваме поизстиналото филе на кубчета и го смесваме с 2 яйца – също нарязани на кубчета. Подправяме с черен пипер и сол и разпределяме в чиниите за сервиране.

Приготвяме светла запръжка от олиото и брашното, разреждаме с охладения бульон и подправяме с лимонов сок и сол. Кипваме на огъня и заливаме порциите с горещия бульон. Гарнираме с кръгчета лимон и резенчета от третото яйце.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало