Кулинарни рецепти » Рибна супа по кримски

 Рибна супа по кримски
/Молдова/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг риба
• 3 картофа
• 1 морков
• 2 корена магданоз
• 100 г ряпа
• 2 глави лук
• 4 с. л. краве масло
• 1 дафинов лист
• копър, магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме рибата и я измиваме със студена вода. Освобождаваме филето от гръбначната кост и го нарязваме на парчета, които слагаме_да се варят заедно с нарязаните морков, корени магданоз, глава лук, солта и дафиновия.лист. Варим на слаб огън.

От костите, главата и магданозените корени сваряваме бульон, който прецеждаме.

Ряпата и другата глава лук нарязваме на ивички, запържваме ги в маслото, и ги слагаме в прецедения бульон заедно с нарязаните на парченца картофи. Когато бульонът кипне, добавяме сол, дафинов лист и варим на слаб огън 10 мин.

В края на варенето на супата прибавяме сварената риба, варим още 2-3 мин и поръсваме супата с копър и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Начало