Кулинарни рецепти » Супа топчета от мерлуза

 Супа топчета от мерлуза

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г филе от мерлуза
• 1 морков
• 1 малък корен пащърнак
• 1 парче целина
• 2 с.л. ориз
• 2 с.л. оризово брашно
• 1 к.ч. доматен сок
• четвърт пакетче краве масло
• 1 яйце
• 1 к.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Настъргваме целината моркова и пащърнака и ги задушаваме в маслото. Наливаме 4 ч.ч. гореща подсолена вода и кипваме.

Накълцваме на ситно рибено филе и го смесваме с белтъка и 1 с.л. ориз. Оформяме от сместа малки топчета, овалваме ги в оризовото брашно и ги пущаме в кипящата супа. Прибавяме останалия ориз и доматения сок и доваряваме супата.

Застройваме с жълтъка, който сме разбили с млякото. Преди да поднесем поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало