Продукти: (за 4 порции)
• 250 г филе от мерлуза
• 1 морков
• 1 малък корен пащърнак
• 1 парче целина
• 2 с.л. ориз
• 2 с.л. оризово брашно
• 1 к.ч. доматен сок
• четвърт пакетче краве масло
• 1 яйце
• 1 к.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме целината моркова и пащърнака и ги задушаваме в маслото. Наливаме 4 ч.ч. гореща подсолена вода и кипваме.
Накълцваме на ситно рибено филе и го смесваме с белтъка и 1 с.л. ориз. Оформяме от сместа малки топчета, овалваме ги в оризовото брашно и ги пущаме в кипящата супа. Прибавяме останалия ориз и доматения сок и доваряваме супата.
Застройваме с жълтъка, който сме разбили с млякото. Преди да поднесем поръсваме с черен пипер.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...