Продукти: (за 5 порции)
• 500 г мерлуза
• 1 морков
• 1 парче целина
• 1 глава лук
• 2-3 картофа
• 2-3 домата
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• 2 жълтъка
• 8-10 зърна черен пипер
• смлян черен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме рибата и я оставяме да престои 1-2 часа на студено.
Заливаме нарязаните на едро целина и морков с 6-7 ч.ч. студена вода, прибавяме дафиновия лист, зърната черен пипер и сол на вкус и варим, докато корените омекнат.
Нарязваме лука на едро и го запържваме в олиото. Сипваме брашното и също го запържваме. Когато стане златисто, прибавяме обелените и настъргани домати. Сипваме запръжката при сварените корени, възваряваме и прецеждаме бульона.
Пускаме в него нарязаната на хапки риба и нарязаните на кубчета картофи. Варим още 15-20 мин, докато омекнат картофите. Застройваме чорбата с разбитите жълтъци.
Преди поднасяне подправяме с лимонов сок и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...