Продукти: (за 4-5 порции)
• 600 г рибено филе
• 1 връзка корени за супа
• половин глава лук
• 1 яйце
• 1 ч.л. брашно
• 100 г гъби
• 30 г краве масло
• 3-4 с.л. олио
• лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на дребно лука и корените за супа. Посоляваме и ги задушаваме 3-4 мин в олиото. Прибавяме рибните филета също да се позадушат, като след 5-6 мин ги обръщаме, а след още 5-6 мин ги изваждаме.
Заливаме задушения зеленчук с 5 ч.ч. подсолена вода и кипваме, а след това го претриваме заедно с течността. Прибавяме ситно нарязаните гъби и варим 20 мин при тихо кипене.
Размиваме брашното със студена вода и го прибавяме към супата. След 5-6 мин прибавяме и рибните филета. Варим още малко, посоляваме на вкус и отстраняваме от огъня.
Застройваме готовата супа с разбитото яйце и с лимонов сок. Поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Малко преди поднасяне пущаме в супата бучката масло.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...