Продукти: (за 4 порции)
• 250 г домати
• 2 глави лук
• 1 кг миди
• 1 с.л. олио
• 1-2 скилидки чесън
• 30 г натрошено фиде
• риган, мащерка, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме мидите с 1-1,5 л вряща вода и варим, докато се отворят.
Изпържваме в в олиото ситно нарязания лук, прибавяме попарените, обелени и ситно нарязани домати, счукания чесън, риган, мащерка, черен пипер и сол и задушаваме 3-4 мин. Добавяме бульона от мидите и варим 15 мин.
Пасираме супата, възваряваме, слагаме фидето и мидите, които сме извадили от черупките и варим още малко. Поръсваме супата със ситно нарязан магданз и поднасяме.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...