Кулинарни рецепти » Супа от раци с домати

 Супа от раци с домати
(Италия)

Продукти:

• 1 консерва месо от раци
• 1 кг домати
• 2-3 глави лук
• 1 скилидка чесън
• 30 г краве масло
• 1-2 с.л. сметана
• 1 ч.ч. бяло вино
• 6 ч.ч. вода
• 1 парченце лимонова кора
• 1 щипка индийско орехче
• 1 щипка шафран
• босилек, мащерка, резене
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на филийки и го запържваме в половината от маслото. Прибавяме ситно нарязаните домати, посоляваме, поръсваме подправките, захлупваме и задушаваме 20 мин на тих огън.

После сипваме виното и задушаваме още 2-3 мин. Слагаме половината от нарязаното месо на раците, наливаме водата и варим 15-20 мин.

Пасираме супата, прибавяме останалите раци, отстраняваме от огъня и подправяме с маслото и сметаната.

Автор: Петя Даскалова

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало