Кулинарни рецепти » Чорба от копърка

 Чорба от копърка

Продукти: (за 4-6 порции)

• 500 г копърка
• 2 глави лук /или 2 стръка праз/
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• 2 яйца
• 500 мл зелев сок
• 2 с.л. ситно нарязан копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме рибата и я оставяме да престои 1 час.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Отстраняваме съда от огъня, поръсваме с червен пипер, разбъркваме и наливаме 1 к.ч. хладка вода. Връщаме отново на огъня и наливаме зелевия сок и 500 мл топла вода.

Когато чорбата заври, прибавяме копърката, която сме измили от солта. Варим 20 мин на умерен огън, след което застройваме с разбитите яйца.

Поръсваме готовата чорба със ситно нарязан копър и с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало