Продукти:
• 600 г бяло пилешко месо
• 50 г шам-фъстък
• 3 с. л. олио
• 1 глава лук, мащерка
• настъргана кора на 1 лимон
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Разделяме пилешкото филе на порции, изплакваме и подсушаваме. По дължина правим джоб.
Изпържваме шам-фъстъка без мазнина и след това госчукваме. Лука нарязваме на ситно и задушаваме с 1 с. л. олио, разбъркваме с нарязаната на ситно мащерка, черния пипер, шам-фъстъка и лимонената кора.
Със сместа пълним пилешкото филе, забождаме с клечка и изпържваме в останалото олио.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...