Кулинарни рецепти » Пуешки пържолки с гъби

 Пуешки пържолки с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пуешки пържолки по 200 г
• 3 с.л. брашно
• 4-5 с.л. краве масло
• 2 глави лук
• 300 г пресни гъби
• 1 лимон
• 150 мл сухо бяло вино
• 300 г сметана
• индийско орехче, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме пържолките и ги натриваме с черен пипер. Овалваме ги в брашното и ги пържим в сгорещеното масло - по 3 мин от всяка страна. Изваждаме готовите пържолки и ги оставяме на топло.

В същата мазнина задушаваме ситно нарязания лук, докато стане стъклен. Прибавяме нарязаните на парченца гъби и продължаваме да задушаваме.

Разреждаме с виното и лимоновия сок, добавяме сметаната и варим соса, докато се сгъсти. Подправяме готовия сос със сол, черен пипер и индийско орехче, заливаме с него пуешките пържолки и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало