Кулинарни рецепти » Пилешки шнцел с доматена салца

 Пилешки шнцел с доматена салца

Продукти:

• 400 г пилешко филе
• 1 ч.л. горчица
• 1 с.л. соев сос
• 1 с.л. мед
• 2 с.л. брашно
• 2 яйца
• 3 с.л. галета
• олио за пържене

За салцата:

• 150 г чери домати
• 100 г царевица
• 50 г лук
• 3-4 стръка магданоз
• сокът от 1 лимон
• бял пипер и сол

Начин на приготвяне:

Смесваме в купа горчицата, соевия сос и меда. Овкусяваме филетата с тази марината и ги овалваме в последователно в брашното, разбитите яйца и галетата. Изпържваме ги и отцеждаме от мазнината върху хартия.

Приготвяме салца от нарязаните на четвъртинки домати и наситнения лук. Смесваме ги и добавяме царевицата, лимоновия сок, наситнения магданоз, сол и черен пипер. Разбъркваме всичко добре.

В подходяща чиния изсипваме кръг от салцата, а в средата слагаме пилешкото филе.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало