Кулинарни рецепти » Пиле Festo

 Пиле Festo

Продукти:

• 4 пилешки пържоли от бут
• 300 мл течна сметана
• 3 кисели краставички
• 150 г бекон
• 1 глава лук
• 100 г "Ементал"
• 3-4 с.л. олио
• бял (черен) пипер
• тарос, сол

Начин на приготвяне:

Овкусяваме пържолите със сол, пипер и тарос и ги изпържваме в сгорещеното олио. Изваждаме ги и ги разпределяме в чиниите за сервиране.

Нарязваме ементала на тънки ивички и го слагаме върху пържолите.

Задушаваме нарязаните лук, кисели краставички и бекон, заливаме със сметаната и подправяме със сол, пипер и малко тарос. Сгъстяваме соса на огъня и заливаме пържолите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Начало