Кулинарни рецепти » Панирано пиле по добруджански

 Панирано пиле по добруджански

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 к.ч. бяло брашно
• 1 с.л. разтопено краве масло
• 2 белтъка
• 1 ч.ч. олио
• 2 връзки магданоз
• 1 ч.л. черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме или опичаме пилето. Нарязваме го на порции.

Забъркваме от брашното и малко вода рядко тесто за панировка. Посоляваме на вкус и прибавяме разтопеното масло, като не преставаме да разбиваме. Оставяме тестото да престои 30 мин. След това внимателно прибавяме разбитите на сняг белтъци.

Потапяме пилешките порции в тази смес, посоляваме ги, поръсваме с черния пипер и ги изпържваме от двете страни в сгорещеното олио.

Изваждаме изпържените парчета и ги оставяме да се отцедят, а в същата мазнина запържваме ситно нарязания магданоз. Поднасяме пилето, гарнирано с изпържения и отцеден магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало